Vladu napušta 670 zaposlenih

Bez autora
Apr 30 2010

Vlada Srbije odobrila je tokom aprila sistematizaciju svim ministarstvima, na osvnou koje se očekuje da će bez posla uskoro ostati oko 670 ljudi. Poslednji su kroz Vladino ”rešeto” prošla ministarstva poljoprivrede i omladine i sporta. Broj ”prekobrojnih” kod ministarke Snežane Samardžić-Marković znaće se u naredne dve nedelje. Zna se da je najviše službenika ostalo bez posla u Jeremićevom ministarstvu inostranih poslova - 130, ali kako nam je preneto, većina će otići dobrovoljno. Iz ministarstva ekonomije odlazi 77 činovnika, trgovine 70, rada i socijalne politike 60, zdravstva 54, prosvete 45, poljoprivrede 45, infrastrukture 36, životne sredine 35, Kosova i Metohije 23, telekomunikacija 18, finansija 13, nauke osam i dijaspore četiri.

Vladu napušta 670 zaposlenihVlada Srbije odobrila je tokom aprila sistematizaciju svim ministarstvima, na osvnou koje se očekuje da će bez posla uskoro ostati oko 670 ljudi.

Poslednji su kroz Vladino ”rešeto” prošla ministarstva poljoprivrede i omladine i sporta. Broj ”prekobrojnih” kod ministarke Snežane Samardžić-Marković znaće se u naredne dve nedelje.

Zna se da je najviše službenika ostalo bez posla u Jeremićevom ministarstvu inostranih poslova - 130, ali kako nam je preneto, većina će otići dobrovoljno.

Iz ministarstva ekonomije odlazi 77 činovnika, trgovine 70, rada i socijalne politike 60, zdravstva 54, prosvete 45, poljoprivrede 45, infrastrukture 36, životne sredine 35, Kosova i Metohije 23, telekomunikacija 18, finansija 13, nauke osam i dijaspore četiri.

Otkazi se ne dele u ministarstvima za NIP, ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, vere i pravde.

Kako nam je objašnjeno, veliki broj nameštenika je već proglašen za tehnološki višak, dobili su otkaze i otpremnine, a državni službenici imaju pravo da dva meseca primaju 65 odsto plate. Zbog žalbenih rokova, očekuje se da ceo proces u većini ministarstava bude okončan do leta.

"Mnogi su već dobili rešenja o raskidu radnog odnosa ili su ostali neraspoređeni. Konačni presek stanja biće poznat uskoro", potvrdio je Milivoje Mihajlović, šef Vladine kancelarije za medije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik